Bild

Bild

fredag 21 augusti 2015

Hon är här!!

Hej!
Länge sedan min senaste uppdatering kanske, men har haft lite fullt upp eftersom bebisen bestämde sig för att titta ut lite tidigare än beräknat (11 dagar före BF). 15.8.2015 klockan 11.29 föddes vår lilla dotter! 3725 gram och 49,5 cm. Alla trodde ju hela graviditeten att det skulle vara en pojke i min mage. Själv visste vi inte heller. De flesta blev riktigt förvånade när det faktiskt var en tjej som kom ut. Förlossningen var inte riktigt som jag trodde. Jag var inställd på att det skulle göra ont, men gjorde mer ont än jag trodde faktiskt. Förlossningen kallades för svår eftersom de var tvungna att använda sugklocka för att få ut henne. Det blev hot om kejsarsnitt eftersom sugklockan släppte flera gånger. Men till slut kom hon äntligen ut. Lite blodigt var det allt. Men ska inte gå in på för många detaljer. Småningom börjar man kunna sitta igen i alla fall.
Vi fick vara 4 dygn på BB innan vi äntligen fick åka hem. Nu rullar dagarna på. Amningen fungerar bra, men det känns som att man inte gör så mycket annat än ligger och ammar henne, och så blir det att vila en hel del. Har varit extremt trött vilket kanske inte är konstigt. 
Vi har hunnit uppleva många första-gången upplevelser, exempelvis första gången hon bajsade på golvet (när vi var på väg till vattenkranen utan blöja), första gången hon spydde på pappas axel, första barnvagnspromenaden och ikväll även första badet! Det är verkligen en upplevelse med barn. Vi är nybörjare som föräldrar och vi lär oss hela tiden nya saker. Hon sover väldigt mycket nu när hon ännu är så liten, men tycker ändå hon har blivit lite "piggare" och kan ligga och kika omkring sig en stund innan hon somnar om. Blöjbyte och på/avklädning tycker hon inte om. 
Nu ska vi fortsätta njuta av vår lilla prinsessa och fortsätta lära känna varandra. Det kommer inte att komma så många blogginlägg den närmsta tiden, men jag var ju tvungen att meddela att bebisen har anlänt ;) 

Några timmar gammal på BB

Ligger och sover gott i sitt babynest :)<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar