Bild

Bild

torsdag 10 september 2015

hur känns det att vara mamma?

Hej!
Nu ska jag försöka att bli mer aktiv med denna blogg. Jag saknar att skriva så vi får se nu om jag lyckas med att uppdatera varje dag. Det är ju inte alltid det lättaste att hitta tid när man har ett spädbarn. Man måste passa på när hon sover, men då har man ju oftast en massa annat som måste göras. 
Hur känns det att vara mamma nudå kanske ni undrar? Det är något som man blir inkastad i. Visst medan man är gravid så bär man på barnet i magen, men man kan aldrig föreställa sig hur det kommer bli när bebisen faktiskt kommer. Hela ens värld kastas upp och ner, man går från att vara ensam och stå i centrum till att helt och hållet i princip glömma bort sig själv och sina behov för att ta hand om en liten hjälplös varelse. Rutiner är inte att tala om, man tvingas följa bebisens dygnsrytm. Det är svårt att bestämma fasta tider då man ska göra något för man vet inte om bebisen kommer vara vaken och skrika just då, eller om hon ligger och sover eller kanske är vaken och nöjd. 
På lördag blir Cornelia 4 veckor och vi börjar mer och mer komma in i rollen som föräldrar. Visst står man ibland handfallen när hon skriker och man har provat mata, byta blöja, sjunga och allt möjligt. Nu har vi dock bott hemma hos Andreas föräldrar eftersom vi inte kunnat bo hemma på grund av köksrenovering. Vi har ju fått mycket hjälp med henne och avlastning när hon skriker och vi inte får tyst på henne. De senaste dagarna har hon skrikit extremt mycket och velat äta i princip hela tiden. Om jag har förstått det rätt borde det betyda att hon har en tillväxtperiod, så hoppas verkligen att det är övergående. Just nu sover hon i en bärsjal. Och angående bärsjalar kan jag säga att det är extremt invecklat haha. Först ska man lyckas knyta på sig den, sen ska man krångla dit bebisen och därefter ska man va rädd för att hon ska falla i golvet för att man inte lagt på sig sjalen ordentligt. Men nog ska vi väl få bukt med det också, det krävs lite övning för att få det att funka. 
Jag har tyvärr inga dagsfärska bilder på henne att dela med mig av eftersom sladden till telefonen är i vår lägenhet så ni får nöja er med lite gamla bilder! 

Sista magbilden tagen på kvällen och följande dag föddes hon. Jag vet inte om det syns på magen att förlossningen är på gång?

Sista magbilden med tröja på xD

Nyfödd på BB

Här är hon cirka en vecka i sin fina första flickiga outfit som hennes mormor och morfar köpte åt henne :)

Ligger och funderar :)

tröttis i sin rosa body med pingviner :)



Det var allt för denna gång, ska försöka uppdatera så snart som möjligt igen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar